Sunday 27 October 2013

Vegetarian Bamboo Mushroom Curry

Nice Bamboo slice in spicy green curry and add a bit of Turmeric to make a delicious taste from the south of Thailand.
ingredient :
- Bamboo
- Mushroom
- Coconut milk
- green curry paste and turmeric
- kaffir lime leaf
- green and red chilli
หลังจากที่ได้คุยกับพี่ยุ้ยกันก่อนในเมนูหน่อไม้ ทำให้เริ่มอยากกินบ้าง เมื่อวานเลยได้มีโอกาสไปตลาดเอเชีย ได้ผักสด ของแห้งและที่สำคัญหน่อไม้กระป๋อง แบบสดหาไม่ได้ที่นี่ มีแต่กระป๋องและอาหารแช่แข็งเท่านั้น
ว่าแล้วก็แกงแบบใต้ เพราะแอบใส่ขมิ้นไปนิดหน่อยกับพริกไทย โดนส่วนตัวแล้วชอบความเผ็ดร้อนแบบแกงใต้ แล้วหน่อไม้ก็เข้ากันได้ดีกับพริกแกงแบบนี้จริงๆ กินกับขนมจีนและถั่วฝักยาวแค่นี้ก็อร่อยแล้ว












Saturday 19 October 2013

30th birthday

mmm scrummy pear tart from my friend virginia. more delicious than healthy this one. from le petite gateau french bakery in melbourne.

เพื่อนให้เค้กมาก่อนวันเกิดที่จะถึงในวันพรุ่งนี้ อร่อยที่สุดในโลก อาจจะดูเหมือนเว่อร์ไปนิด แต่รับรองลองแล้วจะติดใจ เผลอแปปเดียวหมดไปครึ่งก้อนแล้ว...อ้วนแน่นอนคอนเฟริม 

Friday 18 October 2013

Breakfast

I grew up in a Thai family and we always ate food together. we used to cook lots of food in the morning for everyone in family. sometimes Curry , stir fried vegetables mixed with an omelette or chilli paste, and all we always ate with streamed Rice! certainly that's a big meal for breakfast but we think it's a good way to start your day.

Tuesday 15 October 2013

Steamed Banana Cake

I was thinking about Thai  dessert for while after we're moved back to Melbourne and seem like today is a good day for cook steamed banana cake  ummm yummm

Ingredient
- mash banana            4-6 p
- coconut slice            2       cup
- rice flour                  1      cup
- tapioca starch         1/2  cup
- sugar                        1      cup
- salt                           1/2   tsp
- coconut milk             2      cup

all mixed up togeter and then steam for half an hour.

ไม่ไดีกินขนมไทยเลยตั้งแต่ย้ายบ้านมา อยากทำหลายอย่างมาก จนสุดท้ายมาลงเอยที่ขนมกล้วย ทำครั้งแรกออกมาใช้ได้ดีใจสุดๆ รสชาติถือว่าพอไปวัดไปวาได้ไม่อายใคร

Vegetarian gaden wraps!

These fresh lettuce and vegie wraps suit the spring weather so much. just fill with your favourite asian herbs, noodles and tofu then add a little spicy sauce, mmmmm yummo!

Thursday 10 October 2013

Breakie Eggs Roll

served on a bed of sprouts would also be nice with a bit of nimbin vintage chedder!
Ingredients:
- Eggs
- Mushroon
- Alfalfa sprouts
- Italian herbs
- Salt
- Tomato sauce
and half a pack of love ...
ไข่ม้วนเช้านี้ เมนูง่ายๆ แถมสุขภาพดี








Friday 4 October 2013

my ceramics ...

This is the second thing I love .
It have been 3 month
I start making ceramic I quite love the feeling when the hands touch on clay and after that I found it's too hard to stop. I sometime wake up early in the morning spend hour in the studio making thing before my daughter wake up, such a lovely time then!
เป็นอีกอย่างที่ชอบทำ นอกจากการทำอาหารแล้ว  สนุกและมีความสุขทุกครั้งที่ได้ปั้น





 



 

Fermented Tofu Vegetable

Thinking of my Mom's food she is a great cook. Fermented Tofu Vegetable taste was spicy from chilli and capsicum anyway when we back to Thailand I will ask Mom to cook this one for sure.
Ingredients : Fermented Tofu, Capsicum, Asparagus, Mushroom,Chilli and Basil. how is easy to cook Healthy and Delicious... Have a lovely day

ผัดผักเต้าหู้ยี้ คิดถึงฝีมือแม่มาก อร่อยที่สุดเท่าที่เคยกินมา หรือมันคงเป็นรสชาติที่เราคุ้นเคย




Thursday 3 October 2013

Vegetarian Satay Chicken with Rice noodle

I have no word! The hubby asked Nok can I eat it all...
ร็อบชอบมากบอกว่านก ขอกินหมดเลยได้ไหม...






 

Vegetarian Green Curry and Rice Noodle

i got some Silverbeet from Thai friend here, her father in law grow alot of vegetable at they backyard and Silverbeet is the one of it.I actually like a bitter taste  of silverbeet and that's more interesting in omelette and curry as well.
เพื่อนคนไทยที่อยู่ที่เมลเบรินให้ผักมาได้หลายวันแล้ว ก็นั่งคิดอยู่ว่าจะทำอะไรกินดี เพราะให้มาเยอะมากไม่อยากทิ้งเสียดาย เจียวกับไข่ก็ทำแล้ว ทำซุปก็ทำแล้ว จนเมื่อเช้าคิดได้ว่า เอ่อรสชาติมันอมขมนิดหน่อย ถ้าเอามาแกงแบบแกงขี้เหล็กละจะเข้าท่าไหม สรุป ใช้ได้ ออกมามันเหมือนใบขี้เหล็กและก็ เป็นอีกเมนูนึงที่พากลับบ้านทันที วันนี้เลือกกินกับขนมจีนค่ะ


  

Wednesday 2 October 2013

Vegetarian Pasta

Taste of dried chilli make your pasta more interesting!
ingredient :  fresh tomato , can of tomato , mushroom ,dried chilli ,sweet basil, Textured vegetable protein , Itarian herbs , vegetable soup , salt

แรงบันดาลใจวันนี้ได้จาก บล็อกของพี่ยุ้ย เธอทำสปาเก็ทตี้ดูน่าทานมากๆ หน้าตารสที่สามารถเดาออกโดยไม่ต้องชิม และทำให้คิดถึงช่วงเวลาวัยเด็กได้ดี
มันจึงเป็นที่มาของพาสต้าจานนี้ แต่เราเพิ่มความเผ็ดของพริกแห้งเข้าไป รสชาติจัดจ้านกันเลยที่เดียว ส่วนผสมของน้ำซอสที่ปรุงจาก มะเขือเทศสดกับมะเขือเทศเข้มข้นจากกระป๋อง อีกทั้งเครื่องเทศอิตาเลี่ยน โรสแมรี่ กับ ออริกาโน่ ใบกระเพราหวาน น้ำซุปผัก แล้วที่เหลือก็ปรุงรสตามใจชอบ